POLITIET GIVER HER GODE RÅD MOD BOLIGHAJER !

Gode råd om bolighajer fra Københavns Politi

– Finder du en lejlighed på en hjemmeside, så se efter hjemmesidens kvalitet (dette råd gælder ikke kun i forbindelse med boligsøgning men for al handel på nettet) Virker hjemmesiden eller annoncen “kunstig”, er den skrevet på dårligt dansk, eller er den grafisk dårligt lavet. Ring evt. til personerne eller firmaet bag hjemmesiden og krydscheck oplysningerne.

– Mød din udlejer ansigt til ansigt, og overfør aldrig penge før du har en underskrevet lejekontrakt, og heller ikke hvis du kun har haft telefon- eller mailkontakt.

– Hvis du har kontakt med en person, der udgiver sig for at være ejer eller udlejer af en bolig, så check adressen på lejemålet på www.boligejer.dk. Her kan du se, hvem den reelle ejer af en adresse er.

– Når udlejer beder om at få indbetalt indskud/depositum, så vær meget på vagt hvis det skal være i kontanter, eller pengene skal overføres til en udenlandsk konto. Mange falske udlejere har konti i udlandet, og når først pengene er overført til en udenlandsk konto, er de svære at få tilbage. Og husk at man selv hæfter ved overførsler, i modsætning til når du bruger dit dankort.

– Brug din sunde fornuft og mavefornemmelse. Hav is i maven og lad dig ikke presse. Hvis et tilbud virker for godt til at være sandt, så er det det sikkert!

Kilde: Københavns Politi